თუ საკვები საფუარი (Nutritional yeast) ხელთ არ გაქვთ, მისი ჩანაცვლება, რათა სოუსს „ყველიანი“ და პიკანტური გემო შეუნარჩუნდეს, რამდენიმე გზით შეიძლება:
1. ლიმონის წვენი და მდოგვი
ეს ყველაზე მარტივი და გავრცელებული ვარიანტია.
დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და ნახევარი ჩაის კოვზი მდოგვი.
ლიმონი მისცემს საჭირო სიმჟავეს, მდოგვი კი — სიცხარესა და სიღრმეს, რაც ყველის გემოს მოგაგონებთ.
2. ნივრისა და ხახვის ფხვნილი
თუ ნედლ ნიორთან ერთად დაამატებთ მშრალ სანელებლებს:
ნახევარი ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი. ის კერძს „უმამი“ გემოს (ქონდრისებრ, ნოყიერ არომატს) მატებს.
3. სოიოს სოუსი (მცირე რაოდენობით)
დაამატეთ სულ რამდენიმე წვეთი (დაახლოებით ნახევარი ჩაის კოვზი).
სოიოს სოუსი კეშიუს მასას ფერს შეუცვლის, მაგრამ მისცემს ძალიან მდიდარ, მარილიან და პიკანტურ გემოს.
4. მწნილი კიტრი ან მისი წვენი
შეიძლება უცნაურად ჟღერს, მაგრამ 1 ჩაის კოვზი მწნილის წვენი ან ძალიან წვრილად გახეხილი მწნილი კეშიუს სოუსს ფერმენტირებული პროდუქტის გემოს აძლევს, რაც ყველს ახასიათებს.
თუ საკვები საფუარი (Nutritional yeast) ხელთ არ გაქვთ, მისი ჩანაცვლება, რათა სოუსს „ყველიანი“ და პიკანტური გემო შეუნარჩუნდეს, რამდენიმე გზით შეიძლება:
1. ლიმონის წვენი და მდოგვი
ეს ყველაზე მარტივი და გავრცელებული ვარიანტია.
დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და ნახევარი ჩაის კოვზი მდოგვი.
ლიმონი მისცემს საჭირო სიმჟავეს, მდოგვი კი — სიცხარესა და სიღრმეს, რაც ყველის გემოს მოგაგონებთ.
2. ნივრისა და ხახვის ფხვნილი
თუ ნედლ ნიორთან ერთად დაამატებთ მშრალ სანელებლებს:
ნახევარი ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი. ის კერძს „უმამი“ გემოს (ქონდრისებრ, ნოყიერ არომატს) მატებს.
3. სოიოს სოუსი (მცირე რაოდენობით)
დაამატეთ სულ რამდენიმე წვეთი (დაახლოებით ნახევარი ჩაის კოვზი).
სოიოს სოუსი კეშიუს მასას ფერს შეუცვლის, მაგრამ მისცემს ძალიან მდიდარ, მარილიან და პიკანტურ გემოს.
4. მწნილი კიტრი ან მისი წვენი
შეიძლება უცნაურად ჟღერს, მაგრამ 1 ჩაის კოვზი მწნილის წვენი ან ძალიან წვრილად გახეხილი მწნილი კეშიუს სოუსს ფერმენტირებული პროდუქტის გემოს აძლევს, რაც ყველს ახასიათებს.
დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.