ყველის კესადილია

ყველის კესადილია

ფასტ ფუდი 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ყველის კესადილია
  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 500
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

თუ საკვები საფუარი (Nutritional yeast) ხელთ არ გაქვთ, მისი ჩანაცვლება, რათა სოუსს „ყველიანი“ და პიკანტური გემო შეუნარჩუნდეს, რამდენიმე გზით შეიძლება:

1. ლიმონის წვენი და მდოგვი
ეს ყველაზე მარტივი და გავრცელებული ვარიანტია.

დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და ნახევარი ჩაის კოვზი მდოგვი.

ლიმონი მისცემს საჭირო სიმჟავეს, მდოგვი კი — სიცხარესა და სიღრმეს, რაც ყველის გემოს მოგაგონებთ.

2. ნივრისა და ხახვის ფხვნილი
თუ ნედლ ნიორთან ერთად დაამატებთ მშრალ სანელებლებს:

ნახევარი ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი. ის კერძს „უმამი“ გემოს (ქონდრისებრ, ნოყიერ არომატს) მატებს.

3. სოიოს სოუსი (მცირე რაოდენობით)
დაამატეთ სულ რამდენიმე წვეთი (დაახლოებით ნახევარი ჩაის კოვზი).

სოიოს სოუსი კეშიუს მასას ფერს შეუცვლის, მაგრამ მისცემს ძალიან მდიდარ, მარილიან და პიკანტურ გემოს.

4. მწნილი კიტრი ან მისი წვენი
შეიძლება უცნაურად ჟღერს, მაგრამ 1 ჩაის კოვზი მწნილის წვენი ან ძალიან წვრილად გახეხილი მწნილი კეშიუს სოუსს ფერმენტირებული პროდუქტის გემოს აძლევს, რაც ყველს ახასიათებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ „ყველი“: მოათავსეთ ყველა შესაბამისი ინგრედიენტი ბლენდერში და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. წაუსვით სოუსი: მიღებული კეშიუს მასა თანაბრად გადაუსვით ლავაშის (ტორტილიას) ერთ მხარეს.
  3. მოამზადეთ გულსართი: მოხარშული ლობიო ჩანგლით დასრისეთ და შეურიეთ ტომატის სოუსის ნახევარი.
  4. დაამუშავეთ ისპანახი: ისპანახს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან, მოათავსეთ ლობიოს ფენის ზემოდან და დააფარეთ მეორე ლავაში.
  5. გამოაცხვეთ: შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში.
  6. მიირთვით: მზა კესადილია დაჭერით 6 ნაწილად და მიიტანეთ სუფრასთან დარჩენილ ტომატის სოუსთან და ქინძის ფოთლებთან ერთად.

ყველის კესადილია



  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 500
  • სირთულე: ადვილი

თუ საკვები საფუარი (Nutritional yeast) ხელთ არ გაქვთ, მისი ჩანაცვლება, რათა სოუსს „ყველიანი“ და პიკანტური გემო შეუნარჩუნდეს, რამდენიმე გზით შეიძლება:

1. ლიმონის წვენი და მდოგვი
ეს ყველაზე მარტივი და გავრცელებული ვარიანტია.

დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და ნახევარი ჩაის კოვზი მდოგვი.

ლიმონი მისცემს საჭირო სიმჟავეს, მდოგვი კი — სიცხარესა და სიღრმეს, რაც ყველის გემოს მოგაგონებთ.

2. ნივრისა და ხახვის ფხვნილი
თუ ნედლ ნიორთან ერთად დაამატებთ მშრალ სანელებლებს:

ნახევარი ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი. ის კერძს „უმამი“ გემოს (ქონდრისებრ, ნოყიერ არომატს) მატებს.

3. სოიოს სოუსი (მცირე რაოდენობით)
დაამატეთ სულ რამდენიმე წვეთი (დაახლოებით ნახევარი ჩაის კოვზი).

სოიოს სოუსი კეშიუს მასას ფერს შეუცვლის, მაგრამ მისცემს ძალიან მდიდარ, მარილიან და პიკანტურ გემოს.

4. მწნილი კიტრი ან მისი წვენი
შეიძლება უცნაურად ჟღერს, მაგრამ 1 ჩაის კოვზი მწნილის წვენი ან ძალიან წვრილად გახეხილი მწნილი კეშიუს სოუსს ფერმენტირებული პროდუქტის გემოს აძლევს, რაც ყველს ახასიათებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ „ყველი“: მოათავსეთ ყველა შესაბამისი ინგრედიენტი ბლენდერში და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. წაუსვით სოუსი: მიღებული კეშიუს მასა თანაბრად გადაუსვით ლავაშის (ტორტილიას) ერთ მხარეს.
  3. მოამზადეთ გულსართი: მოხარშული ლობიო ჩანგლით დასრისეთ და შეურიეთ ტომატის სოუსის ნახევარი.
  4. დაამუშავეთ ისპანახი: ისპანახს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან, მოათავსეთ ლობიოს ფენის ზემოდან და დააფარეთ მეორე ლავაში.
  5. გამოაცხვეთ: შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში.
  6. მიირთვით: მზა კესადილია დაჭერით 6 ნაწილად და მიიტანეთ სუფრასთან დარჩენილ ტომატის სოუსთან და ქინძის ფოთლებთან ერთად.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.