- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 50 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 740
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
პირველ რიგში, ის ძალიან ეფექტური და ლამაზი გამოდის, მასპინძლისთვის კი სტუმრებისგან ქება ყოველთვის სასიამოვნოა. მეორეც, ასეთი სტეიკის მომზადება საკმაოდ მარტივი და სწრაფია, რაც მნიშვნელოვანი არგუმენტია წინასადღესასწაულო ფაციფაცში. და მესამე — არაჩვეულებრივად გემრიელი ფორთოხლის სოუსი, რომელიც თქვენც და თქვენს სტუმრებსაც ძალიან მოგეწონებათ.
ამ კერძის მოსამზადებლად ოპტიმალურია გამოიყენოთ დიდი, მართკუთხა ცეცხლგამძლე ფორმა, რომელშიც წინასწარ ჩაფენილი იქნება პერგამენტის ქაღალდი. ღუმელი წინასწარ უნდა იყოს გახურებული. ყურადღება მიაქციეთ, რომ გამოცხობის პროცესში ორაგული არ გამოშრეს.
ამ რეცეპტში ორაგული შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა წითელი თევზით, მაგალითად, კალმახით. თუ მთლიანი თევზი გაქვთ, ის ჯერ უნდა დაამუშაოთ: გაასუფთავოთ ქერცლისგან და ფილე გამოაცალკეოთ ფხებისგან. თუ ჩვეულებრივ ვახშამს ამზადებთ (და არა სადღესასწაულოს), შეგიძლიათ თევზი უბრალოდ გამოაცხოთ, ბრინჯი კი ცალკე მოხარშოთ და ბოსტნეულთან ერთად გარნირად მიირთვათ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ღუმელში გამომცხვარი ორაგულის მოსამზადებლად, გაახურეთ ღუმელი 200 °C-მდე. დიდ მართკუთხა საცხობ ფორმაში ჩაფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. ხახვი დაჭერით წვრილ კუბიკებად. დააქუცმაცეთ კამა და ტარხუნის ფოთლები. პომიდორი ჩერი გაჭერით შუაზე.
- ქვაბში გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და მოშუშეთ ხახვი გამჭვირვალობამდე (დაახლოებით 5 წუთი). ჩაყარეთ ბრინჯი, დაამატეთ მარილი, აურიეთ და დაასხით ცხელი ბულიონი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე თავსახურის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ პომიდორი და მწვანილი, აურიეთ ჩანგლით და ხარშეთ კიდევ 5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააცივეთ.
- ორაგულის ფილე გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით. საცხობ ფორმაში, მოკლე მხარის პარალელურად, თანაბარ მანძილზე დააწყვეთ სამზარეულოს ძაფის 3 ნაჭერი. მათზე მოათავსეთ ერთი ფილე კანით ქვემოთ. თევზზე დადეთ ბრინჯის მასის მესამედი, ზემოდან კი დააფარეთ მეორე ფილე კანით ზემოთ. შეკარით თევზი ძაფებით და თითოეული კვანძის ქვეშ მოათავსეთ დაფნის ფოთოლი. მოასხით ზეითუნის ზეთი და გამოაცხვეთ ღუმელის შუა ნაწილში 35–40 წუთის განმავლობაში.
- მწვანე ლობიოს დაასხით ცხელი წყალი, დაამატეთ მარილი და აადუღეთ. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 5 წუთი და გადაწურეთ წყალი. შეურიეთ ლობიო დარჩენილ ბრინჯს, შეათბეთ, დაამატეთ მდოგვი, ძმარი და კარგად აურიეთ.
- სოუსისთვის ერთმანეთში აურიეთ იოგურტი, მაიონეზი, დაჭყლეტილი ნიორი და ძმარი.
- მზა თევზი გადაიტანეთ დიდ ლანგარზე და ფრთხილად მოაცილეთ ძაფები. დაჭერით ორაგული პორციულ ნაჭრებად, მორთეთ მიკრომწვანილით და მიიტანეთ სუფრასთან ბრინჯის გარნირთან და სოუსთან ერთად.
ორაგულის მრგვალი სტეიკი ფორთოხლის სოუსით.
- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 50 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 740
- სირთულე:
საშუალო
პირველ რიგში, ის ძალიან ეფექტური და ლამაზი გამოდის, მასპინძლისთვის კი სტუმრებისგან ქება ყოველთვის სასიამოვნოა. მეორეც, ასეთი სტეიკის მომზადება საკმაოდ მარტივი და სწრაფია, რაც მნიშვნელოვანი არგუმენტია წინასადღესასწაულო ფაციფაცში. და მესამე — არაჩვეულებრივად გემრიელი ფორთოხლის სოუსი, რომელიც თქვენც და თქვენს სტუმრებსაც ძალიან მოგეწონებათ.
ამ კერძის მოსამზადებლად ოპტიმალურია გამოიყენოთ დიდი, მართკუთხა ცეცხლგამძლე ფორმა, რომელშიც წინასწარ ჩაფენილი იქნება პერგამენტის ქაღალდი. ღუმელი წინასწარ უნდა იყოს გახურებული. ყურადღება მიაქციეთ, რომ გამოცხობის პროცესში ორაგული არ გამოშრეს.
ამ რეცეპტში ორაგული შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა წითელი თევზით, მაგალითად, კალმახით. თუ მთლიანი თევზი გაქვთ, ის ჯერ უნდა დაამუშაოთ: გაასუფთავოთ ქერცლისგან და ფილე გამოაცალკეოთ ფხებისგან. თუ ჩვეულებრივ ვახშამს ამზადებთ (და არა სადღესასწაულოს), შეგიძლიათ თევზი უბრალოდ გამოაცხოთ, ბრინჯი კი ცალკე მოხარშოთ და ბოსტნეულთან ერთად გარნირად მიირთვათ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ღუმელში გამომცხვარი ორაგულის მოსამზადებლად, გაახურეთ ღუმელი 200 °C-მდე. დიდ მართკუთხა საცხობ ფორმაში ჩაფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. ხახვი დაჭერით წვრილ კუბიკებად. დააქუცმაცეთ კამა და ტარხუნის ფოთლები. პომიდორი ჩერი გაჭერით შუაზე.
- ქვაბში გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და მოშუშეთ ხახვი გამჭვირვალობამდე (დაახლოებით 5 წუთი). ჩაყარეთ ბრინჯი, დაამატეთ მარილი, აურიეთ და დაასხით ცხელი ბულიონი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე თავსახურის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ პომიდორი და მწვანილი, აურიეთ ჩანგლით და ხარშეთ კიდევ 5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააცივეთ.
- ორაგულის ფილე გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით. საცხობ ფორმაში, მოკლე მხარის პარალელურად, თანაბარ მანძილზე დააწყვეთ სამზარეულოს ძაფის 3 ნაჭერი. მათზე მოათავსეთ ერთი ფილე კანით ქვემოთ. თევზზე დადეთ ბრინჯის მასის მესამედი, ზემოდან კი დააფარეთ მეორე ფილე კანით ზემოთ. შეკარით თევზი ძაფებით და თითოეული კვანძის ქვეშ მოათავსეთ დაფნის ფოთოლი. მოასხით ზეითუნის ზეთი და გამოაცხვეთ ღუმელის შუა ნაწილში 35–40 წუთის განმავლობაში.
- მწვანე ლობიოს დაასხით ცხელი წყალი, დაამატეთ მარილი და აადუღეთ. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 5 წუთი და გადაწურეთ წყალი. შეურიეთ ლობიო დარჩენილ ბრინჯს, შეათბეთ, დაამატეთ მდოგვი, ძმარი და კარგად აურიეთ.
- სოუსისთვის ერთმანეთში აურიეთ იოგურტი, მაიონეზი, დაჭყლეტილი ნიორი და ძმარი.
- მზა თევზი გადაიტანეთ დიდ ლანგარზე და ფრთხილად მოაცილეთ ძაფები. დაჭერით ორაგული პორციულ ნაჭრებად, მორთეთ მიკრომწვანილით და მიიტანეთ სუფრასთან ბრინჯის გარნირთან და სოუსთან ერთად.
შეიძლება მოგეწონოთ